CeLoTeH...










Salam...

Hujung bulan Jun..Sekejap je masa berlalu. Demi masa, sesungguhnya manusia dalam kerugian. Bersama muhasabah... ~take five~

Sebolehnya nak ambil cuti je pada hujung bulan. Senang. huhu.. sebab hujung bulan ni nak kena audit akaun, kemaskini dengan claim bonus untuk ahli-ahli. Nak CUTI!!!

Masa hujung bulan boleh lihat tahap kekemasan pejabat. Al Maklum, begitu banyak aktiviti di luar sehinggakan tak sempat ambo lapangkan untuk menulis. (azam nak buat buku nih.)

Ustz Din : Isyh hangpa..(sambil mengemas fail-fail..) Nak kena amik kerani perempuan juga ni. Berselerak meja.
ahmad fikry : (duk mengadap pc,berpinar-pinar biji mata lama mengadap tgk angka2) Kalu Ustaz Din amik kerani, saya mai lewat keja. saya takmau bt keja. tinggalkan meja tu. Sok saya kemas.
Ustz Din : Laa..kan dah kata sibuk sangat. Pening nak urus akaun lah, claim banus. Kata nak buat software..mana?
fikry : (Jegil mata juling2) Software? Saya nih dah 4 hari tak balik rumah. Sibuk mengalahkan menteri. Gi ekspo sana sini. Nanti dah maju sikit kita amik kerani banyak2, saya nak pindah buka cwgn tempat lain.

hehe..duhai..penat.

---------------------------









Inilah bilik ana..eh, silap.. bilik rumah peranginan. Hm, patutlah batu feringgi kena tsunami.

Average balik dalam 11.30-12.00 tgh malam. Buka buku, baca dalam 2-3 ayat pun dah tersengguk-sengguk. Letak kepala terus lelap..tahajud? dalam niat..

Kring.....kring.....
Ustz Din : fikry, dah bangun? meh turun surau solah jemaah subuh sekali.
Fikry : (tonyoh2 mata) syukur ustz kejut, saya dah tak sedar apa dah.

****ahmad fikry: terkadang selalu buat-buat tidur dalam kereta. Terdengar lah perbualan, "fikry letih sampai tertidur." huu.. Taknak kena bw keta jer sebenarnya,jalan sesak..hehe.

-----------------------------

















Salam...
Dalam keadaan terhuyung hayang balik rumah, singgah kejap di kedai fotostat untuk fotokopi sumthing. Terpandang pula benang bulu kambing segulung RM1.80. Ana amik dua.

Usai solah sunat, duk memikir nak jadikan hadiah simple dari barang ni. huhu.. moga Allah beri kelapangan masa yang bermanfaat kepada ana. Tak sempat nih. Gatai-gatai tangan nak beli barang nih.

Moga berhasil..ameen..

----------------------------















fikry : Abang nak kaler gak. Mesti abang menang punya!
Budak2 : Mana boleh! Abang dah tua.

Salah satu aktiviti di tapak ekspo. Suka tengok aktiviti budak-budak. Comel diorg ni. Hati pun bersih lagi. Sedap sangat lah kalu nak pulas-pulas cubit.

uhhh..ngantuk.
last post.

---------------------

Renungi sejenak.
Adakah kita punyai watak yang benar/ikhlas?
Adakah kita ikhlas pada kekawan kita?
Adakah kita ikhlas pada teman sekerja kita?
Adakah kita ikhlas pada perlakuan kita?
Adakah kita ikhlas mencerminkan jati diri kita, sebagai mukmin?

Paling utama, adakah kita ikhlas sebagai hambaNya?
Kenali diri..fahami watak.

hingga jelas pada diri
yg bathil itu bathil, yang dusta itu dusta.
dan..
yg haq itu haq, yang benar tetap benar.

Moga Allah golongkan diri kita semua dalam golongan mereka yang mukhlis.

ameen.
Share/Bookmark

0 comments:



Dimanakah lagi 'kegelapan' pada jiwa yg mengenal Allah dan Rasul-Nya.
Powered by Blogger.